Salade met biet, peer en blauwe kaas

January 24, 2022

Geschreven door: 

Nino Matulessy

Na een heerlijke kerstvakantie is het tijd om mijn stilzwijgen te doorbreken ;-). En dat doe ik vandaag met deze salade met biet, peer en blauwe kaas! De bietjes roosterde ik even in de oven met onder andere balsamicoazijn en tegelijkertijd bakte ik wat partjes peer in de boter. Nog even karameliseren met honing en dan gaan er ook nog wat noten bij. Last but not least: verdeel er royaal wat blauwe kaas naar keuze over en je salade is klaar!


Wil je deze salade plantaardig maken? Bak de peer dan in olijfolie of plantaardige boter en vervang de honing door ahornsiroop. Laat de blauwe kaas achterwege en voeg eventueel extra noten toe. Er bestaat trouwens ook een vegan blauwschimmelkaas op basis van cashewnoten, die zou je hier ook goed bij kunnen serveren.

Eet deze salade als lunch of als lichte avondmaaltijd met wat geroosterd volkorenbrood of naan. Een heerlijk begin van de week. En voor mij een heerlijk begin van mijn nieuwe werkjaar. Geniet ervan.