Bersama dag 2022

September 23, 2022

Geschreven door: 

Marjo Peppelaar

Dé dag voor iedereen die de Nederlands Indische cultuur een warm hart toedraagt

 

Muziek, verhalen, lekker eten, een berg informatie, maar vooral ook heel veel Indische gezelligheid: dat kan je verwachten op de allereerste ledendag van Omroep Bersama, zondag 25 september, van 12.00 tot 20.00 uur, bij de Pasar Malam Istimewa XL in de IJsselhallen in Zwolle.

 

Voor deze allereerste Bersama Dag, in een aparte zaal van deIJsselhallen, is een geweldig programma samengesteld, vol muziek, theater en heel veel boeiende informatie. Want kun je verwachten? Er zijn optredens van Simon Mamahit, DJ Talapessy, rappers Garuda & KINDO, DJ Romain Djamel, DJ Julian Jermain, Band Alexander Wolff, zangeres Vinolia Kurni, zangeres Suzanna Mangar, Hot News, Bobby Matulessy & Patrick van der Hoeven en Gordon Smith. Ook kun je genieten van theaterfragmenten uit Hallo Bandung en Westerling, tante Eus maakt haar opwachting en Alexander Wolff en Gustaaf Peek vertellen je meer over hun bijzondere project De schat van Nakamura. Bersama 3.0, de jongeren afdeling van Bersama maakt je deelgenoot van haar grootse plannen en natuurlijk lichten Bersama-directeuren San Fu Maltha en Jim Bos een tip van de sluier op van wat je de komende tijd allemaal kunt verwachten van de omroep.

 

Kortom, deze dag geeft perfect weer waar Omroep Bersama voorstaat. Liefde voor het Nederlands-Indisch cultureel erfgoed, en dat op een manier die iedereen raakt en aanspreekt jong en oud, Indische Nederlanders, maar ook Molukkers, totoks, Peranakan-Chinezen, Toegoenezen, Papoea’s, Timorezenen natuurlijk ook alle andere mensen in Nederland. De Bersama Dag staat niet alleen in het teken van nostalgie en geschiedenis, maar heeft evenveel oog voor het nu en de toekomst. Dé dag voor iedereen die de Nederlands Indische cultuureen warm hart toedraagt. Een dag vol cultuur, maar ook vol plezier en genietenvan het samen zijn, want dat is Bersama: samen!

 

Toegang tot de Bersama Dag, maar ook voor de Pasar Malam Istimewa XXL is gratis voor leden van Omroep Bersama. Dus ben je al lid? Zeker komen! En ben je nog geen lid? Dan is dit hét moment om je aan te melden. Lidmaatschap kost slechts 5,72 euro per jaar. Aanmelden kan: https://www.omroepbersama.nl/aanmelden, maar je kunt ook gelijk lid worden bij de ingang van de Pasar Malam Istimewa XL. Je hebt je toegangsbewijs voor een van de grootste en meest gevarieerde Pasar Malams van Nederland er dan in een klap uit.

Je gratis toegangsbewijs kun je hier reserveren: https://www.eventbrite.com/e/tickets-bersama-dag-2022-408223396167?fbclid=IwAR2_TcdQRipmtmnZkPNoSXeVjjFSlxgDSmiAFKtGAROwyK56Fep-4Iex66U.