Op 15 augustus 1945 eindigde de Tweede Wereldoorlog (in de Oost). Sinds een aantal jaar vindt er naast de veelal witte ‘bobo’ bijeenkomst in Den Haag ook een nationale herdenking plaats op de Dam in Amsterdam. Omdat in het Nationaal monument op de Dam een urn met aarde van de 22 erevelden in voormalig Nederlands-Indië is geplaatst. Geschonken door de Republiek van Indonesië en ter herdenking van de slachtoffers aldaar.
LEES MEER“Eendracht maakt macht, tweedracht breekt kracht”, aldus Jérômee Akihary (1965) van Moluks-Nederlandse afkomst. Hij is voormalig fotomodel en werkt al jaren als therapeut, Ad interim-manager in de zorg en schrijft als ghostwriter boeken zoals de autobiografieën ‘De Onbegrepen Krijger’ van Macklin Haurissa en ‘Thommy Soumokil, zoon van een Moluks Icoon’.
LEES MEERMuziek, verhalen, lekker eten, een berg informatie, maar vooral ook heel veel Indische gezelligheid: dat kan je verwachten op de allereerste ledendag van Omroep Bersama, zondag 25 september, van 12.00 tot 20.00 uur, bij de Pasar Malam Istimewa XL in de IJsselhallen in Zwolle.
LEES MEERLiefde was het thema van de Nationale Indië Herdenking inAmsterdam, op 15 augustus, de dag van de capitulatie van Japan. En liefde wasalom: liefde voor de gestorvenen die met veel emotie werden herdachten liefdevoor familieleden die geleden hebben onder het oorlogsgeweld.
LEES MEERDe reden voor Bersama is de naam ! Het is tijd voor de inhoud van “samen” alsIndo, Molukker en Papua tot resultaten te komen en niet als losse volkjesterwijl onze voorouders tot opa’s, oma’s en ouders Nederland tot een welvarendland hebben gemaakt
LEES MEER